USA eriväed tegid ISISe vastu üllatusdessandi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Araablasest võitleja Raqqa lähistel.
Araablasest võitleja Raqqa lähistel. Foto: Rodi Said/Reuters/Scanpix

Terrorirühmitise Islamiriik (ISIS) vastu võitlev Ameerika Ühendriikide juhitud koalitsiooniväed tegid õhudessandi grupeeringu niinimetatud pealinna Raqqa lähistele. Ootamatu manöövriga loodetakse lõigata ära terroristide väljapääsuteed.

Operatsiooni eesmärgiks on võtta enda kontrolli alla strateegilise tähtsusega Tabqa tamm Eufratese jõel ning isoleerida Raqqa nõndanimetatud kalifaadi ülejäänud territooriumist.

Dessandist võtsid osa viis helikopterit, mida toetasid viis hävituslennukit. Maa peale heideti mitukümmend USA merejalaväelast ning Süüria Demokraatliku Rinde (SDF) võitlejat. Rünnak toimus kohaliku meedia andmeil täna pärastlõunal Shurfa linna lähistel.

Peamiselt kurdidest ja kohalikest araablastest koosnev SDF teatas avalduses, et nende sihiks on Raqqast 45 kilomeetrit läänes asuva terroristide tugipunkti Tabqa vallutamine. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles