Fukushima tuumajaamas jätkub kriitiline olukord

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fukushima esimene tuumajaam ja selle kahjustatud reaktorihooned.
Fukushima esimene tuumajaam ja selle kahjustatud reaktorihooned. Foto: SCANPIX

Fukushima tuumajaamas pole siiani suudetud jahutussüsteeme tööle saada ning kriitiline olukord jätkus ka täna.

Eile andsid võimud lootust, et neljas reaktoris õnnestub taastada elektrivool, kuid paraku pole siiani olukord muutunud, vahendab AFP.

Reaktoreid jahutavad ööpäev läbi tuletõrjeautod, vältimaks kütusevarraste täielikku sulamist. Teatatud on vaid sellest, et elektrivarustus peaks iga hetk taastuma, kuna liinid on korda saadud.

Teisalt pole sugugi kindel, et elektrivarustuse taastamisel laiaulatuslikult kahjustada saanud jahutussüsteemid üldse tööle hakkavad. Kahe reaktori hooned on eriti tugevalt kahjustatud.

Kyodo uudisteagentuuri teatel on aga 6. reaktori jahutussüsteem jälle rivis. Samas see on ainuke tuumajaama kuuest reaktorist, millega pole siiani probleeme olnud.

3. reaktori mahutis tõuseb aga surve ja TEPCO (Tokyo elektrienergia) peab surve alandamiseks nähtavasti reaktori ventiilid avama, mis viiks omakorda veelgi suurema koguse radioaktiivse materjali vabanemiseni. Ohutsooni pole neil sellele vaatamata plaanis laiendada.

Kuus Fukushima tuumajaama töötajat on saanud tõsiselt kiiritada, kuid jätkavad kõigele vaatamata tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles