Mihkelson: Liibüas toimuvat Iraagiga võrrelda ei saa

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson.
Marko Mihkelson. Foto: Peeter Langovits.

Liibüa liidri kolonel Muammar Gaddafi vastu alustatud ühisoperatsioon on täiesti erinev Afganistanis ja Iraagis toimunust, kinnitas riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Marko Mihkelson.

«Siin ei ole tegemist ainult lääneliitlaste koostööga, vaid väga selgelt on väljendanud oma huvi ka Araabia Liiga ja Aafrika Liit, ja mitmed araabia riigid on ka panustamas sellesse ühisoperatsiooni – nii Saudi Araabia, Araabia Ühendemiraadid ja mitmed teised riigid. Näiteks oli lennukeelutsooni üks – diplomaatia keeles – sponsoreid Liibanon,» rääkis Mihkelson ERR Uudistele.

Seetõttu ei saa Mihkelsoni sõnul keegi tõsimeeli väita, et tegemist on läänemaailma järjekordse konfliktiga moslemiriigiga.

Kas Gaddafi armee võiks lõheneda, on Mihkelsoni arvates raske ennustada, sest viimane kuu on selles osas toonud erinevaid uudiseid.

Maavägede sissetungist Liibüasse ei saa Mihkelsoni arvates praegu kindlasti rääkida, sest Liibüa opositsioonijõud on toetanud lennukeelutsooni kehtestamisele, kuid olnud vastu võõrvägede sisseviimisele riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles