Kiievis lasti maha endine Vene duumaliige (13)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Denis Voronenkov.
Denis Voronenkov. Foto: Anna Isakova/TASS/Scanpix

Kiievi politseiülem Andri Kirištšenko teatas täna, et Ukraina pealinnas puhkenud tulevahetuses hukkus endine Vene duumasaadik Denis Voronenkov.

Tulevahetus olevat puhkenud hotelli Premier-Palace'i läheduses. Politsei andmeil sai haavata ka Voronenkovi ihukaitsja, kel õnnestus avada vastutuli. Korrakaitsjad kahtlustavad palgamõrva. 

Voronenkov loobus mullu oktoobris Venemaa kodakondsusest ja emigreerus Ukrainasse. Detsembrikuust saati on tal Ukraina kodakondsus. Alates veebruarist on ta püsinud Venemaa tagaotsitavate nimekirjas, teda süüdistati suuremat laadi pettuses.

Veebruaris kurtis ta Ukraina meediale, et Vene julgeolekuteenistused ähvardavad teda.

Haavatud mõrvar Kiievi kõnniteel. Foto: Alisa Berezutsskaya/AP/Scanpix
Haavatud mõrvar Kiievi kõnniteel. Foto: Alisa Berezutsskaya/AP/Scanpix Foto: Alisa Berezutsskaya/AP

Ukraina peaprokurör Juri Lutsenko ütles, et Voronenkov andis hinnalisi tunnistusi Ukraina endise presidendi Viktor Janukovõtši riigireetmise asjas. Ukraina president Petro Porošenko süüdistas tapmises Moskvat ja nimetas toimunut riigiterrorismi aktiks.

«Meie arvates on juba kõlanud vihjed niinimetatud Venemaa-seostele absurdsed,» ütles Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov Vene uudisteagentuuridele.

Voronenkovi surnukeha Kiievi tänaval.  Foto:Valentin Ogirenko/Reuters/Scanpix
Voronenkovi surnukeha Kiievi tänaval.  Foto:Valentin Ogirenko/Reuters/Scanpix Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS

Ukraina ajaleht Vesti edastas omaenda allikale viidates, et tulistaja suri saadud haavadesse haiglas. Ukraina politsei otsis seda 29-aastast roimarit taga ebaseadusliku ettevõtluse pärast. Teda tulistas Voronenkovi ihukaitsja, tabades pead. Ihukaitsja sai ise haava rindu, kuid on teadvusel ja teeb juurdlusega koostööd.

Meedia edastas Lutsenkole viidates, et mehe asjade seas, mis leiti Voronenkovi tapmispaigas, leiti Ukraina pass ja töötõend. Sündmuskohalt leiti ka 20 padrunihülssi. Lutsenko ütles, et Voronenkovit kaitses üks Ukrina eriteenistusi.

Prokuröri teatel tabas Voronenkovit neli kuuli -- kaks näkku, üks kõhtu ja kaela ning ta suri sündmuspaigal. Venemaal kuulus poliitik kommunistide parlamendifraktsiooni. 

Politseinikud sündmuspaigal. Foto: Sergei Supinski/AP/Scanpix
Politseinikud sündmuspaigal. Foto: Sergei Supinski/AP/Scanpix Foto: SERGEI SUPINSKY/AFP
Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles