Kolm lääne ajakirjanikku jäi Liibüas kadunuks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa mässulised purunenud tanki peal tähistamas.
Liibüa mässulised purunenud tanki peal tähistamas. Foto: SCANPIX

Kaks uudisteagentuuri Agence France-Presse (AFP) ajakirjanikku ja üks agentuuri Getty Images fotograaf on alates eilsest hommikust Liibüas kadunuks jäänud.

Dave Clark ja Roberto Schmidt AFPst ning Getty Images’i palgal olev Joe Raedle töötasid riigi idaosas Tobruki piirkonnas, teatab uudisteagentuur.

Clark on 38-aastane reporter ja Schmidt 45-aastane fotograaf. Reedel teatasid mehed meili teel AFPle, et plaanivad Tobrukist 35 kilomeetri kaugusele Gaddafi režiimi vastastega kohtuma ning põgenikega rääkima sõita. Fotograaf Raedle plaanis samuti nendega kaasa sõita.

Liibüa rahutuste algusest saati on võimud arreteerinud mitmeid välisriikide ajakirjanikke. Eelmisel teisipäeval jäid kadunuks neli New York Timesi ajakirjanikku, kelle kohta võimud hiljem teatasid, et hoiavad neid Tripolis vangis. Oma ajakirjanike vahistamisest Liibüas on teatanud ka telekanal Al-Jazeera.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles