Belgias vahistati rahvahulka rammida üritanud mees (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia julgeolekutöötajad
Belgia julgeolekutöötajad Foto: JAMES ARTHUR GEKIERE/AFP/Scanpix

Belgia politsei vahistas mehe, kes oli üritanud Antwerpeni ostupiirkonnas autoga rahva hulka kihutada, teatas politsei kõneisik.

«Prantsuse numbrimärkidega auto püüdis suurel kiirusel Meirile (ostutänav) sõita. Kamuflaažiülikonnas mees toimetati minema,» märkis kõneisik televisioonis edastatud pressikonverentsil.

Juht üritas prokuratuuri teatel sündmuskohalt minema kihutada, kui üle riigi laiali sadetud Belgia sõjaväelased tema plaani takistasid. Belgia politsei kiirreageerimisüksustel õnnestus tema põgenemist siiski vältida. 

«Auto pakiruumist leiti erinevaid relvi -- terariistu, vintpüss ja anum tundmatu vedelikuga,» märkis prokuratuuri esindaja.

Sümdmuskohal on saabunud lõhkeaineüksus, et välja selgitada, kas autos pn lõhkeaineid.

«Kahtlusalune on 1977. aasta 8. mail sündinud Prantsusmaa kodanik ja Prantsusmaa elanik Mohamed R.»

Belgia võimud tõstsid Antwerpenis peale rünnakukatset ka terroriohu taset. Sadamasse on saadetud pommirühm, samuti tõsteti terroriohu taset Antwerpeni kesklinnas.

Eile möödus aasta terrorirünnakutest Brüsselis, kus hukkus 32 inimest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles