Abhaasia ja Lõuna-Osseetia kutsutakse Genfi ainult väitlema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Ossetia juht Eduard Kokoitõ, Venemaa president Dmitri Medvedev, Venemaa välisminsiter Sergei Lavrov ja Abhaasia liider Sergei Bagapš.
Lõuna-Ossetia juht Eduard Kokoitõ, Venemaa president Dmitri Medvedev, Venemaa välisminsiter Sergei Lavrov ja Abhaasia liider Sergei Bagapš. Foto: Astakhov Dmitry/ITAR-TASS

Gruusiast lahku löönud Abhaasia ja Lõuna-Osseetia esindajad võtavad osa kolmapäeval Genfis toimuvatel läbirääkimistel regiooni tuleviku üle, teatas Prantsusmaa välisminister Bernard Kouchner.

 

Tema sõnul oodatakse neid osalema diskussioonidel põgenike ja sundümberasunike probleemide üle, kuid neid ei kutsuta kohtumisele iseseisvate riikide ametlike esindajatena.

Kõnelustele lähedal seisev Euroopa ametnik kinnitas varem Interfaxile, et Euroopa Liidu ametlik seisukoht pole muutunud: ta ei tunnista Gruusiast lahkulöönud vabariikide iseseisvust.

Genfis toimub kolmapäeval Gruusia konflikti reguleerimiskonverentsi kaasesimeeste istung. Sellest võtavad osa Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) tegevesimees, Soome välisminister Alexander Stubb, Euroopa Liidu nõukogu tegevesimees Kouchner, Euroopa Liidu välis- ja julgeolekupoliitika juht Javier Solana, samuti Venemaa ja Gruusia esindajad. Seejärel toimuvad väitlused kahes töörühmas «laiema osalusega».

«Kuid igal juhul ei panda ka seal laudadele Abhaasia ja Lõuna-Osseetia tähiseid,» lubas Euroopa ametnik. «Tunnustamata moodustised ei saa ametlikel läbirääkimistel osaleda, kuid me käsitleme neid reaalsuse ja probleemi osana,» lisas ta.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles