Mehhikos põgenes maa-aluse tunneli kaudu vähemalt 29 vangi (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurid patrullimas Mehhiko Tamaulipase osariigi vangla juures
Sõdurid patrullimas Mehhiko Tamaulipase osariigi vangla juures Foto: REUTERS TV/REUTERS/Scanpix

Mehhiko võimude teatel põgenes riigi põhjaosas asuvast Tamaulipase osariigi vanglast maa-aluse tunneli kaudu vähemalt 29 vangi.

BBC ja ABC teatasid viitega Tamaulipase osariigi  julgeolekuameti pressiesindajale Luis Alberto Rodriguezele, et nüüdseks  on tabatud 12 vanglapõgenikku.

Politsei teatel üritasid vangid Tamaulipase osariigi pealinnas Ciudad Victorias autot röövida, kuid autoomanik avas tule ja lasi ühe põgenenud vangi maha.

Uurijate sõnul kaevasid vangid vanglast välja viiva tunneli, mis on 40 meetrit pikk ja viis meetrit sügav. Tunneli algus on vanglahoone taga, kuhu vangid ehitasid tööriistade hoidmise kuuri ning see varjas tunneli sissepääsu.

Mehhiko vanglates on aastakümneid probleeme ülerahvastatuse, korruptsiooni ja mõjuvõimsate vangide võimuhaaramisega.

Rodriguezi teatel uuritakse nüüdse põgenemisjuhtumiga seoses 30 Tamaulipase vangla valvurit ning naaberosariikidelt on palutud abi põgenike tabamiseks.

Sõdurid ja ajakirjanikud Mehhiko Tamaulipase osariigi vangla juures / Handout/Reuters/Scanpix
Sõdurid ja ajakirjanikud Mehhiko Tamaulipase osariigi vangla juures / Handout/Reuters/Scanpix Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Mehhiko julgeolekuameti pressiesindaja lisas, et 1940. aastatel ehitatud vangla ei vasta enam nüüdisaja nõuetele ning osariigi võimud plaanivad vangla üle kolida tänapäevasematesse hoonetesse.

Tamaulipases ja Ciudad Victorias on aastakümneid tegutsenud Zetase narkokartell, hoides ala ja elanikke oma võimu all. 

Üks nädal tagasi põgenesid Mehhiko loodeosa vanglast viis Sinaloa narkokartelli liiget, nende seas ka seda kartelli juhtinud Joaquin El Chapo Guzmani poeg.

Guzman, kes ka ise on mitmel korral vanglast põgenenud, loovutati aasta alguses Mehhiko poolt USA-le. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles