Le Pen külastab Moskvat (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen
Marine Le Pen Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/Scanpix

Prantsuse paremäärmuslasest presidendikandidaat Marine Le Pen külastab täna Venemaa pealinna Moskvat, et kohtuda parlamendiliikmetega, vahendab France 24.

Immigratsiooni ja Euroopa Liidu vastase Prantsuse Rahvusrinde juhi Le Peni visiit toimub vaid kuu enne presidendivalimiste esimest vooru Prantsusmaal.

Vene riigiduuma välisasjade komisjoni esimees Leonid Slutsky sõnas TASSile, et arutluse alla tulevad rahvusvahelise julgeoleku teemad nagu võitlus terrorismiga.

Kas Le Pen ka Vene presidendi Vladimir Putiniga kohtub, teada pole. Le Pen sõnas hiljuti, et Putin on maailmarahu jaoks väga hea. 2014. aastal sai presidendikandidaat Vene pangast üheksa miljoni dollari suuruse laenu.

«Me oleme oma erakonnas olnud alati seisukohal, et Venemaa ja Prantsusmaa peavad hoidma ja veelgi enam, arendama suhteid, mis on meid pikka aega ühendanud. Pole põhjust, mis õigustaks praegust vaenulikku suhtumist Venemaasse,» ütles Le Pen kohtumisel Vene riigiduuma väliskomisjoni liikmetega.

Prantsusmaa presidendivalimiste esimene voor toimub 23. aprillil ja teine voor 7. mail.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles