Galerii: Le Pen kohtus Putiniga (12)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa paremäärmusliku Rahvusrinde presidendikandidaat Marine Le Pen kohtus täna Venemaa pealinnas Moskvas viibides president Vladimir Putiniga. 

«Me ei taha mingil viisil mõjutada sündmusi, kuid jätame omale õiguse suhelda riigi kõikide poliitiliste jõududega, nagu teevad meie partnerid Euroopas ja USAs,» teatas Putin ja märkis, et Prantsusmaal on käimas väga elav valimiskampaania.

Le Pen aga sõnas, et Moskva ja Pariis kuuluvad jõudude hulka, kes võitlevad pidevat ohtu kujutava terrorismiga tõsimeeli. «Kahjuks ei ole need vaid massi-, vaid ka üksikrünnakud. Te teate, mis juhtus mõne päeva eest Suurbritannias. Arvan, et oleks mõistlik vahetada meie riikide vahel luureteavet,» ütles Le Pen.

Le Pen on Putini pikaaegne toetaja. Läinud kuu alguses teatas ta, et Krimm alati Venemaale kuulunud ja mingit sissetungi ei toimunud, vahendab Independent. Kremli vastu kehtestatud sanktsioone kutsus ta täielikult idiootseteks ja ELi probleemide allikaks.

 2014. aastal sai presidendikandidaat Vene pangast üheksa miljoni dollari suuruse laenu.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles