Ungari tahab keelata Heinekeni punase tähe (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heinekeni õlupudel
Heinekeni õlupudel Foto: Koen van Weel/AFP/Scanpix

Hollandi kuulsa õlu Heinekeni logol ilutsev punane täht võib Ungaris minevikuks saada, sest riik peab seda kommunismi sümboliks ja soovib selle keelata, vahendab Guardian.

Eelnõud tutvustas sel nädalal parlamendile Ungari peaministri Viktor Orbani parempoolne partei FiDeSz. Eelnõuga tahetakse keelata totalitaarsete režiimide sümbolid nagu natside haakrist või kommunistide punane täht.

Valitsuse sõnul on neil natside ja bolševike terrori all kannatanud ungarlaste ees moraalne kohus taoliste sümbolite kasutamine keelata. Keelu rikkujaid võib eelnõu heakskiidu korral ees oodata ligikaudu 6,5 miljoni euro suurune trahv ja kaks aastat vangistust.

Heineken teatas uudise peale, et nende logol puudub igasugune poliitiline tagamõte ning selle ajalugu ulatub keskaegsete õllepruulijateni.

Heineken võttis punase logo esmakordselt kasutusele 1930ndatel. Kui logol ilutsevat punast tähte hakati peale Teist maailmasõda seostama kommunismiga, vahetas pruulikoda selle valge tähe vastu. 1991. aastal, kui Nõukogude Liit lagunes, naasis Heineken punase tähe juurde.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles