Saadik: Leedu luure esitas Bastyse Vene sidemete kohta väga tõsist infot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mindaugas Bastys
Mindaugas Bastys Foto: Irmantas Gelunas / 15min.lt / Scanpix

Leedu riiklik julgeolekuteenistus (VSD) esitas suures koguses väga tõsist infot parlamendisaadik Mindaugas Bastyse sidemetest Vene kodanike ja vastuoluliste ärimeestega, sõnas parlamendi julgeoleku- ja kaitsekomisjoni juht.

«Esitatud informatsioon on väga tõsine. Luureteenistus tegi head tööd ning seimil on samuti palju tööd teha,» sõnas Vytautas Bakas pärast komisjoni koosolekut.

Komisjoni koosolekul viibis kohal ka VSD juhataja ning teised julgeolekuametnikud. Luureandmed puudutasid Bastyse tegevust viimase 15 aasta jooksul. «Seimiliikmetele esitati ka andmeid, mida avalikus ruumis pole,» lisas Bakas.

Komisjon tahab tuvastada, kas Bastyse sidemed on ohuks riiklikule julgeolekule. Komisjoni arutelud toimuvad suletud uste taga ning selle liikmed on keeldunud üksikasju arutamast.

Seim on alustanud menetluse sotsiaaldemokraadist Bastyse tagandamiseks seoses tema väidetavate sidemetega Vene energeetikatööstuse ja Leedu kuritegeliku ringkonnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles