Aaviksoo: Eesti otsene osalus Liibüas ei tule kõne alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajdabiyast kiiruga põgenevad Liibüa ülestõusnud süüdistavad lääneriike, et viimaste otsustusvõimetus andis diktaator Muammar Gaddafile piisavalt aega nende vastu pealetungi alustada.
Ajdabiyast kiiruga põgenevad Liibüa ülestõusnud süüdistavad lääneriike, et viimaste otsustusvõimetus andis diktaator Muammar Gaddafile piisavalt aega nende vastu pealetungi alustada. Foto: Reuters / Scanpix

Kaitseminister Jaak Aaviksoo kinnitusel on Liibüas toimuv lääneliitlaste operatsioon ning otsene osalus Eesti puhul sealses sõjategevuses kõne alla ei tule.

Aaviksoo selgitas ETV saates «Terevisioon», et Liibüas alanud sõjaline operatsioon ei ole NATO operatsioon, kuigi NATO kaitseministrid ja Euroopa Liit on seda küsimust arutanud, vahendavad ERRi uudised.

«Eesti on jäänud selles küsimuses ettevaatlikult toetavale seisukohale, sest see, mis sünnib meie piiride taga, ja see vägivald on ka meie asi. Nii et päris ükskõikseks me jääda ei saa ja rahvusvahelise avalikkuse hoiaku, et Muammar Gaddafi peab lahkuma, eesmärgi nimel on ka jõu kasutamine õigustatud,» rääkis Aaviksoo.

Aaviksoo sõnul on keeruline öelda, kui pikaks võib sõda Liibüas kujuneda, kuid praegu on maavägede saatmine lääneliitlaste poolt välistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles