Clinton nimetas vabariiklaste reformi põrumist kõigi ameeriklaste võiduks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton
Hillary Clinton Foto: Reuters/ScanPix

USA demokraatide poolt presidendiks kandideerinud Hillary Clinton nimetas reedel vabariiklaste tervishoiureformi ebaõnnestumist võiduks kõigile ameeriklastele.

Clinton avaldas sel teemal Twitteris mitmeid säutse pärast seda, kui vabariiklased vahetult enne esindajatekoja hääletust oma eelnõu tagasi võtsid.

Clinton ütles muu hulgas, et tegemist oli võiduga kõigile, kes usuvad, et soodus tervishoid on inimõigus. Clinton tõdes samas, et võitlus ei ole läbi.

Lisaks kirjutas Clinton Twitteris inimestest, keda reformi teostumine oleks ebasoodsalt mõjutanud.

CNN-i andmeil oli esindajatekoja spiiker Paul Ryan oma erakonnakaaslastele öelnud, et vabariiklased ei ürita tervishoidu enam selle istungjärgu ajal uuendada.

Tervishoiureformi eesmärgiks oli asendada eelmise presidendi Barack Obama Obamacare'ina tuntud tervishoiusüsteem. Washington Posti andmeil oli president Donald Trump üritanud mõjutada vabariiklasi hääletama ettepaneku poolt, öeldes, et kui praegu menetletav seaduseelnõu ei lähe läbi, siis tema poolest võib Obamacare jõusse jääda.

Obamacare'i tühistamine oli üks vabariiklaste tähtsamaid kampaanialubadusi. Ka Trump lubas oma kampaanias asendada selle parema süsteemiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles