Allikas: elektroonikakeelu aluseks oli katse paigaldada pomm iPadi (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Schönefeldi lennujaam
Schönefeldi lennujaam Foto: Vida Press

Julgeolekuallikas avalikustas, et lennukitel elektroonikaseadmete keelamise aluseks olid katsed paigutada lõhkeaineid väiksemate seadeldiste sisse, vahendab The Guardian.

USA ja Suurbritannia otsus keelustada osadel Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika lendudel elektroonikaseadmetega lennukisse sisenemise oli reaktsioon seni avalikustamata kavatsusele toimetada lennukisse lõhkeaineid täis iPad.

Julgeolekuallikas väitis, et USA ja Suurbritannia otsus sülearvutist väiksemad elektroonikaseadmed lendudel keelata ei ole ajendatud ainult ühest kindlast juhtumist, vaid erinevate tegurite koosmõjust.

Allika sõnul oli üks otsuse vastuvõtmise ajend juhtum, kus lennukisse üritati toimetada lõhkeaineid täis iPad, mis oli tegeliku seadmega äravahetamiseni sarnane. Juhtumi kuupäeva, riiki ja algatajat allikas ei avalikustanud.

Intsident kinnitas julgeolekuagentuuride kartusi, et islamistlikud rühmitused on leidnud uusi mooduseid lõhkeainete lennukitesse toimetamiseks. Eelnevalt on katsetatud kingapommide ja aluspesu sisse peidetud lõhkeainetega.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles