Galerii: Moskva kohus mõistis Navalnõile 15-päevase vangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene kohus mõistis Kremli kriitiku Aleksei Navalnõi süüdi politseile vastupanu osutamises ning määras talle 15-päevase vangistuse.

«Ei tunnista end selles süüdi. Olen politseinike seaduslikke nõudmisi alati täitnud,» ütles Navalnõi täna Moskva Tveri kohtus, kus tema asja arutatakse.

Moskva ringkonnakohtu kohtunik Alesja Orehhova määras Navalnõile ka rahatrahvi loata meeleavalduse korraldamise eest Moskva südalinnas. Lisaks süüdistatakse teda avaliku korra rikkumises. 

Navalnõi kaitsja palus istungi päeva võrra edasi lükata. «Me ei ole seda materjali näinud, meil ei ole aega ette valmistuda ja sel viisil rikutakse Navalnõi õigust asjatundlikule kaitsele,» ütles tema advokaat Olga Mihhailova.

Kohus taotlust ei rahuldanud. 

Venemaal osales eile tuhandeid inimesi korruptsioonivastasel meeleavaldusel, mille korraldamiseks tegi üleskutse opositsiooniliider Aleksei Navalnõi, kes samas ka kinni võeti. Moskvas on vahistatud üle 700 meeleavaldaja ning Peterburis viidi politseijaoskonda 131 inimest. USA mõistis meeleavaldajate vahistamise hukka

Navalnõi kutsus üles meeleavaldustele pärast sel kuul avaldatud raportit, milles ta süüdistab peaminister Dmitri Medvedevit hiiglasuures koguses kinnisvara kontrollimises läbi mittetulundusühingute võrgustiku.

Veebilehele YouTube postitatud raportit on vaadatud üle 11 miljoni korra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles