Sadati tütar süüdistab Mubarakit seotuses oma isa mõrvalooga

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Anwar Sadat (paremal) koos asepresidendi Hosni Mubarakiga 6. oktoobril 1981.
President Anwar Sadat (paremal) koos asepresidendi Hosni Mubarakiga 6. oktoobril 1981. Foto: SCANPIX

Egiptuse kunagise riigipea Anwar Sadati tütar Roqaya al-Sadat süüdistab ametist tagandatud ekspresidenti Hosni Mubarakit seotuses oma isa mõrvalooga aastal 1981.

Egiptuse peaprokurörile esitatud hagis väidab naine, et esile kerkinud uute tõendite järgi saab Mubarakit seostada tema isa tapmisega, vahendas almasryalyoum.com.

Tema advokaat Samir Sabri kutsus Egiptuse võime üles taasalustama Sadati mõrvamise uurimist, tunnistajate küsitlemist. Ta tahab tuua Mubaraki kohtu ette ja karistada teda surmanuhtlusega.

Egiptuse eksminister Hasaballah al-Kafrawi rääkis hiljutisel seminaril, et Sadat ei saanud surma Khaled Islambouli püssikuulide tõttu, nagu seisab kirjas ametlikus versioonis. Tegelikult tulistati riigipead poodiumilt, kus seisid Sadat ja Mubarak.

Eksministri sõnul oli Mubarak presidendi surmast isiklikult huvitatud ja ta võib olla juhtunuga seotud. Egiptuse televisiooni koduleheküljele üles riputatud teates ütles al-Kafrawi, et tal pole kindlaid süütõendeid ette näidata.

Sadat sai surma 6. oktoobril 1981. aastal Kairos aset leidnud sõjaväeparaadi ajal. Lisaks temale hukkus veel kuus inimest, vigastatuid oli 28. Ametliku versiooni järgi olid veresauna taga islamidžihaadi liikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles