Kushner läheb Venemaa asjus senatisse tunnistama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump väimehe Jared Jushneriga
Donald Trump väimehe Jared Jushneriga Foto: KEVIN LAMARQUE/Reuters/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi väimees Jared Kushner nõustus vabatahtlikult senati luurekomiteega rääkima väidetavast Venemaa sekkumisest mullustesse presidendivalimistesse, vahendab CNN. 

«Jared Kushner oli kogu kampaania ja üleminekuperioodi välisvalitsuste ja – ametnike esmane kontaktisik,» seisis Valge Maja avalduses, milles lisati, et seetõttu ta komiteega vabatahtlikult nõus vestlema oligi.

kahe CNNiga rääkinud allika teatel aga avaldas senat juba eelnevalt soovi Kushneriga Trumpi Vene sidemete teemal vestelda. 

FBI juht James Comey tunnistas läinud nädalal esmakordselt avalikult, et tema agentuur uurib väidetavaid seoseid Trumpi ning Kremli ametnike vahel – ning ka seda, kas mulluse valimiskampaaniaga seoses on pandud toime mingeid kuritegusid.

«See hõlmab ka igasuguste ühenduste uurimist, mis olid Trumpiga seotud inimeste ja Vene valitsuse vahel – ning kas eksisteeris mingi koostöö Moskva ponnistuste ja Trumpi kampaania vahel,» teatas Comey ülekuulamisel Esindajatekoja Luurekomitee ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles