Kreml süüdistas protestijaid provokatsioonis

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi eile Moskva Tveri kohtus.
Aleksei Navalnõi eile Moskva Tveri kohtus. Foto: Jegveni Odinokov/Sputnik/Scanpix

«See, mis me nägime eile (üleeile – toim) mitmes paigas, kuid eriti Moskvas, on provokatsioon ja vale,» ütles Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov uudisteagentuuri Interfax vahendusel eile ajakirjanikele, kommenteerides päev varem aset leidnud meeleavaldusi.

Kui palju inimesi üleeile Venemaa linnades meeleavaldustel kinni peeti, ei saanud eilseks selgemaks. Viimase viie aasta suurimatel meeleavaldustel peeti ametlikel andmetel kinni 500, inimõiguslaste sõnul aga üle 1400 inimese. Enamik kinnipidamisi oli pealinnas Moskvas, kus linnavõimud keelasid demonstratsioonid.

Peskovi sõnul võtsid meeleavaldustest osa ka lapsed, keda korraldajad peibutasid ebaseaduslikel demonstratsioonidel osalema, lubades neile kinnipidamise korral rahalist tasu. Peskov süüdistas korraldajaid inimeste eksitamises ning laste elu ohtu seadmises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles