Merkel jäi Saarimaal alistamatuks (1)

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa konservatiivist liidukantsler Angela Merkel ja Saarimaa senine peaminister Annegret Kramp-Karrenbauer eile võidukalt Berliinis.
Saksamaa konservatiivist liidukantsler Angela Merkel ja Saarimaa senine peaminister Annegret Kramp-Karrenbauer eile võidukalt Berliinis. Foto: REUTERS/Fabrizio Bensc/Scanpix

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel tervitas eile kristike demokraatide (CDU) võitu riigi edelaosas asuva väikse liidumaa Saarimaa kohalikel valimistel, nimetades seda julgustavaks tulemuseks sügisel toimuvate üldvalimiste eel.

«Eile (pühapäev – toim) oli suur päev ja seega julgustav päev,» sõnas Merkel eile koos Saarimaa senise peaministri Annegret Kramp-Karrenbaueriga antud pressikonverentsil.

Saarimaa valijad hääletasid CDU tagasi võimule ning erakond saavutas 2012. aasta valimistega võrreldes viis protsendipunkti parema tulemuse ehk tõusis peaaegu 41 protsendini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles