Kim Jong-nami surnukeha on endiselt Kuala Lumpuris

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MOHD RASFAN/AFP/Scanpix

Põhja-Korea liidri poolvenna Kim Jong-nami surnukeha on endiselt Kuala Lumpuris ja ootab perekonnale väljaandmist, teatasid täna Malaisia võimud, lükates ümber kuuldused, et surnukeha on saadetud Pyongyangi.

Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni poolvend mõrvati 13. veebruaril Kuala Lumpuri lennujaamas närvigaasiga VX.

«Liiguvad kuuldused, et surnukeha on tuvastatud, kuid me ei teeks seda ilma asjakohaste poolte soovi või kokkuleppeta,» ütles Malaisia tervishoiuminister S. Subramaniam ajakirjanikele.

Viimastel päevadel on Malaisia ajakirjanduses spekuleeritud, et Kuala Lumpur jõudis Pyongyangiga kokkuleppele saata Kimi surnukeha Põhja-Koreasse vastutasuks üheksa malaisialase kodumaale lubamise eest. Teiste teadete kohaselt saadetaks surnukeha Macausse, kus Kim oma perega elas.

Kimi abikaasa ja lapsed, kes elasid paguluses Macaus, kadusid pärast Kimi mõrva. Arvatakse, et perekond läks peitu, kuna Kimi 21-aastane poeg Kim Han-sol võib olla järgmine sihtmärk.

Kim Han-sol. FOTO: LEE JIN-MAN/AP/Scanpix
Kim Han-sol. FOTO: LEE JIN-MAN/AP/Scanpix Foto: LEE JIN-MAN/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles