Türgi muutub täielikuks tõsielusarjaks (1)

Burak Sayın
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğani toetajad möödunud nädalavahetusel Istanbulis riigipea toetusmeeleavaldusel.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğani toetajad möödunud nädalavahetusel Istanbulis riigipea toetusmeeleavaldusel. Foto: OZAN KOSE/AFP/Scanpix

Astusin Berliinis  oma teekonnal korraks läbi öökioskist, et õlut osta. Kioskis oli televiisor sisse lülitatud ning kolm loosungit ekraanil olid selle pooleldi veripunaseks värvinud.  

Türgi keeles oli sinna kirjutatud «Son Dakika» (Viimane Hetk). Berliinis näitas kell ligi 23, seega Türgis oli kell juba üks öösel. «Üsna hiline hetk,» mõtlesin. Võtsin kõrvaklapid peast ja kuulasin, mida televiisoris räägitakse. «Uskumatu lugupidamatus,» sõnas kommentaator. Poekese omanik osutus türklaseks, nagu see tihti Berliinis on, ning temaga koos viibis seal üks keskealine türklane, kes jälgis tähelepanelikult ekraanil toimuvat.  

Äkki ilmus sinna videolõik noorest naises, ning ma sain alles hiljem aru, et see on Türgi pereminister Fatma Betül Sayan Kaya. Mul on selle ministeeriumi ja ministrite puhul järg käest kadunud, sest algul oli see ministeerium, mis vastutas naiste ja pereasjadega seotud teemade eest.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles