USA politsei pidas kinni veresauna kavandanud koolitüdruku (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marylandi osariigi politsei.
Marylandi osariigi politsei. Foto: JEWEL SAMAD/AFP

USA Marylandi osariigi politsei pidas vanemate vihje peale kinni 18-aastase koolitüdruku, kes kavatses oma keskkoolis veresauna korraldada.

Fredericki maakonna šerif Charles Jenkins ütles teisipäeval, et Nichole Cevario oli kogunud kokku tulirelvi ja lõhkeainet ning ka juhised, kuidas ise lõhkeseadeldist valmistada.

Cevario saab ilmselt süüdistuse lõhke- ja süüteaine omamises eesmärgiga ehitada lõhkeseadeldis.

Tüdruk peeti kinni läinud nädala neljapäeval ning seejärel korraldati talle psühhiaatriline ekspertiis kohalikus haiglas Thurmonti linna lähistel, umbes tunnise autosõidu kaugusel pealinnast Washingtonist.

Juhul, kui tüdruk otsustatakse vabastada, kohaldatakse tema suhtes kinnipidamist kuni kohtu ette astumiseni.

Politsei teatel kavandas Cevario rünnakut Catoctini keskkoolis 5. aprillil. Kava nurjas aga tüdruku isa, kes täheldas neiu päevikus murettekitavaid kommentaare.

«Antud sündmuse hoidsid suure tõenäosusega ära vanemad, kes astusid vastavaid samme,» ütles Jenkins ajakirjanikele. «Nad märkasid midagi, nad ütlesid midagi, nad tegutsesid. Nad talitasid õigesti, nii et ma tunnustan ülikõrgelt selle noore daami vanemaid.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles