Läti ärgitas USA kongresmene USA üksuseid alaliselt Baltimaadesse jätma (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser, Edgars Rinkēvičs, Rex Tillerson ja Linas Linkevicius enne välisministrite kohtumist Washingtonis.
Sven Mikser, Edgars Rinkēvičs, Rex Tillerson ja Linas Linkevicius enne välisministrite kohtumist Washingtonis. Foto: Mandel Ngan/AFP/Scanpix

Läti välisminister ärgitas Ühendriikide tipp-poliitikuid paigutama USA sõdureid Baltimaadesse alaliselt, öeldi BNS-ile välisministeeriumist täna.

Edgars Rinkēvičs ja teiste Baltimaade välisministrid kohtusid kongressi esindajatekoja esimehe Paul Ryani, senati väliskomisjoni esimehe Bob Corkeri ja aseesimehe Ben Cardiniga.

Minister väljendas valmidust toetada Baltimaade-USA strateegilist partnerlust julgeoleku- ja kaitsevaldkonnas ning viia ühiste pingutustega ellu NATO Varssavi tippkohtumisel langetatud otsused.

Rinkēvičs väljendas rahulolu USA ja Baltimaade parlamentide vahelise korrapärase ja innuka sidepidamise üle.

Kohtumisel arutati Läti-USA strateegilise partnerluse küsimusi, Atlandi-üleseid ja parlamendisidemeid. Rinkēvičs kinnitas USA ametikandjatele Läti valmidust eraldada tuleva aasta eelarvest kaitsekuludeks 2 protsenti sisemajanduse koguproduktist (SKP).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles