Türgi lõpetas sõjalise operatsiooni Süüria põhjaosas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi sõdur Süüria piirialal.
Türgi sõdur Süüria piirialal. Foto: Lefteris Pitarakis/AP/Scanpix

Türgi teatas kolmapäeval, et lõpetab oma sõjalise operatsiooni Süüria põhjaosas täpsustamata, kas väed tuuakse naaberriigist ära.

«Süürias pool aastat kestnud pealetung on edukalt lõpule viidud,» tõdeti president Recep Tayyip Erdogani juhitud riikliku julgeolekukomitee teadaandes.

Peaminister Binali Yildirim kinnitas samuti, et operatsioon on lõpule viidud, kuid ei välistanud uusi sõjalisi kampaaniaid Süüria territooriumil.

Türgi alustas Põhja-Süürias sõjalist operatsiooni Eufrati Kilp mullu 24. augustil. Operatsioon oli suunatud sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) ja «terroristidest» kurdi omakaitseväe võitlejate vastu.

Venemaa välisminister Sergei Lavrov ütles kolmapäeval, et  Moskva peab võimalikuks jätkata USA uue presidendi Donald Trumpiga koostööd Süüria küsimustes.

Lavrov vastas jaatavalt ajakirja National Interest küsimusele, kas ta näeb võimalust koostööd jätkata.

«Jah, president Donald Trump ütles, et võitlus terrorismiga on tema esmane rahvusvaheline eesmärk ja minu arvates on see täiesti loomulik. Me jagame seda seisukohta,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles