Iraagi pealinnas sai pommiplahvatuses surma vähemalt 15 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Föderaalpolitsei peab Mosulis tänavalahinguid.
Föderaalpolitsei peab Mosulis tänavalahinguid. Foto: Reuters

Iraagi pealinna Bagdadi lõunaosas plahvatas kolmapäeva õhtul võimas veokipomm, surma sai vähemalt 15 ja haavata 45 inimest, teatasid võimuesindajad.

Hukkunute seas on kolm politseiametnikku, ülejäänud on tsiviilisikud.

Keegi pole rünnaku eest veel vastutust võtnud, kuid samalaadseid rünnakuid on Bagdadis korraldanud sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik (IS).

Iraagi väed alustasid esmaspäeva hommikul Mosuli vanalinnas uut rünnakut pühasõdalaste vastu.

"Föderaalpolitsei ja kiirreageerimisdiviisi üksused alustasid täna hommikul pealetungi vanalinna kaguteljel," ütles föderaalpolitsei ülem kindralleitnant Raed Shakir Jawdat, kelle sõnul on valitsusvägede peamine sihtmärk Al-Nuri mošee lähedal asuv Faruqi tänav.

Äärmusrühmituse Islamiriik (IS) juht Abu Bakr al-Baghdadi esines 2014. aastal pärast Mosuli vallutamist Al-Nuri mošees oma ainsa teadaoleva avaliku pöördumisega, kutsudes moslemeid endale kuuletuma.

Iraagi väed on sõdinud Mosuli vanalinnas juba mitu nädalat, kuid edasiliikumine on olnud pühasõdalaste ägeda vastupanu tõttu aeglane.

Veebruaris alanud operatsioonis Mosuli lääneosa vabastamiseks äärmusrühmituse Islamiriik kontrolli alt on saanud surma üle 300 tsiviilisiku, teatas ÜRO esindaja teisipäeval, lisades, et ohvrite arv võib ületada 400, kui viimased teated tapmistest kinnitust leiavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles