Kreml palkas tuhat inimest Clintoni vastu libauudiseid levitama (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Burr ja Mark Warner.
Richard Burr ja Mark Warner. Foto: AARON P. BERNSTEIN/REUTERS/Scanpix

Kreml maksis üle tuhandele inimesele, et nad levitaksid kaalukausiks osutunud osariikides Hillary Clintoni kohta laimavaid libauudiseid, vahendab The Independent.

Demokraadist senaator Mark Warner ja Senati Julgeolekukomitee esimees vabariiklane senaator Richard Burr esinesid täna pressikonverentsil, et avaldada julgeolekukuulamiste esimesed tulemused.

«Me teame juba häkkimisest ja leketest, kuid mis mind endise IT-mehena muretsema paneb, on see, et Venemaa palgal töötas üle tuhande internetitrolli, et võtta üle arvuteid, tootmaks kindlatele piirkondadele suunatud libauudiseid,» sõnas Warner.

«Välisjõul õnnestus edukalt kaaperdada kõige olulisem demokraatlik protsess, presidendivalimised, ja selle käigus eelistada ühte kandidaati teisele,» jätkas senaator.

Kõik Warneri nimetatud võtmeosariigid – Wisconsin, Michigan ja Pennsylvania – langesid valimistel napilt ja üllatavalt Trumpi saagiks.

Senati komitee uurib nüüd, kas Trumpi kampaaniameeskond tegi koostööd internetitrollide palkamisel.

Warner ja Burr rõhutasid, et hoolimata parteidevahelistest pingetest töötavad nad ilma erimeelsusteta juurdluse aitamise nimel.

Burr keeldus paljastamast juurdluse üksikasju, kuid avaldas, et komitee on kuulanud juba Trumpi endist julgeolekuülemat Mike Flynni, kes lahkus ametist võõrvõimudega sidemete omamise tõttu.

Vene president Vladimir Putin aga eitas täna igasugust sekkumist USA presidendivalimistesse.

«Loe mu huultelt: ei,» vastas Putin küsimusele, kas Venemaal oli roll USA valimiste mõjutamisel.

Tegemist on Putini esimese otsese süüdistuste eitamisega Trumpi ametisse astumisest alates.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles