Välismaa lühiuudised 31.03.2017

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa välisminister Sigmar Gabriel.
Saksa välisminister Sigmar Gabriel. Foto: Michael Kappeler/AP/Scanpix

TSITAAT

Kõiges selles ei tehta Suurbritanniale allahindlust.

Saksa välisministri Sigmar Gabrieli sõnul ei tehta Brexiti-kõnelustel Londonile allahindlust finantskohustuste täitmisel.

Venemaa ja NATO jagasid infot

NATO peasekretär Jens Stoltenberg ütles NATO-Vene nõukogu eilse kohtumise järel, et Vene suursaadik andis alliansile ülevaate Venemaa Lääne sõjaväeringkonnas loodud kolmest uuest diviisist ning NATO teavitas Venemaad Poolasse ja Baltimaadesse saadetavatest lahingugruppidest. Stoltenbergi sõnul on Ukraina küsimuses pooltel selged erimeelsused ja NATO ei tunnusta kunagi Krimmi ebaseaduslikku annekteerimist ning jätkab Ukraina suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse toetamist. Stoltenbergi sõnul arutati ka olukorda Afganistanis. Peasekretär tunnistas, et dialoog Venemaaga pole lihtne. «Kui pinged on suured, on teineteisega rääkimine veelgi olulisem, et riske vähendada,» lausus NATO juht. Stoltenberg ütles, et mitu liikmesriiki soovib enne septembris algavat Vene suurõppust Zapad 2017 eelbriifingut, ning Venemaaga lepiti kokku, et seda küsimust arutatakse. Täna kohtuvad Brüsselis NATO liikmesriikide välisministrid ning alliansi peakorterisse saabub tutvumisvisiidile ka USA välisminister Rex Tillerson. Stoltenbergi sõnul arutavad välisministrid koos kohtumisele kutsutud ELi välispoliitikajuhi ning Soome ja Rootsi välisministritega ka Venemaa sõjalise kohaloleku suurendamist Euroopas ja kaugemal. Ka koguneb täna NATO-Ukraina komisjon. AFP/BNS/PM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles