Konservatiivid rääkisid brittide ja türklasteta kristlikust EList

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks praegu Euroopas juhtrolli hoidvatele konservatiividele eesotsas Saksa liidukantsleri Angela Merkeli (paremal) ja Donald Tuskiga (keskel), võis kongressil näha ka endisi staare, näiteks Itaalia ekspeaministrit Silvio Berlusconit.
Lisaks praegu Euroopas juhtrolli hoidvatele konservatiividele eesotsas Saksa liidukantsleri Angela Merkeli (paremal) ja Donald Tuskiga (keskel), võis kongressil näha ka endisi staare, näiteks Itaalia ekspeaministrit Silvio Berlusconit. Foto: Darrin Zammit Lupi / Reuters / Scanpix

Ühel hetkel läks eile Maltal Euroopa Rahvaerakonna (EPP) kongressil peaesinejate voorus sõna saanud vastne europarlamendi president Antonio Tajani väga emotsionaalseks ja hüüatas: «Me oleme kristlased, ma olen uhke, et ma olen kristlane! On võimatu võita identiteedita, meie väärtusteta!»

Mitte neutraalsel toonil kristlikule pärandile viitamine, vaid Euroopa otseselt usulises mõttes kristlikuks nimetamine oli üks neid noote, mis äratas tähelepanu üleeile ja eile Maltal peetud Euroopa suurima tsentrikonservatiive ühendava parteipere kongressil.

Kui üleeile esinesid opositsioonis olevate ja ELi-väliste konservatiivide esindajad, siis eile tulid üksteise järel lavale ELi valitsustes olevad paremtsentristid. Ning just eile torkasid silma mõned mõttekäigud, mis EPP tugevat positsiooni arvestades võivad kanduda ka laiemasse ELi lähenemisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles