Suurbritannia vahetab välja kõik ELi seadused (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexit
Brexit Foto: Matt Crossick/Empics Entertainment

Suurbritannial on plaanis tühistada või välja vahetada tuhanded Euroopa Liidu seadused töötajakaitsest keskkonnakaitseni.

Brexiti ministri David Davise sõnul peab valitsus kõvasti pingutama, et Euroopa Liidust lahkumine ei tooks kaasa n-ö juriidilist musta auku ehk olukorda, kus mõned valdkonnad jäävad seadustega katmata, vahendas ERRi uudisteportaal. Davise sõnul lõpetati äsja vastu võetud seadusega Euroopa Liidu seaduste ülimuslikkus Ühendkuningriigis.

Ettevalmistamisel olevad seadused aga peavad tagama, et Ühendkuningriigi ärikliima jääks firmade jaoks meeldivaks ning töötajad ei peaks muretsema oma staatuse pärast.

Davise sõnul ei kavatse Ühendkuningriik lahkumisläbirääkimistel tüli norida, sama lubab Euroopa Liidu poolt Euroopa Parlamendi Brexiti kõneluste juht Guy Verhofstadt.

Peaminister Theresa May aga teatas, et Brexit suurendab oluliselt Ühendkuningriigi piirkondlike omavalitsuste otsustusõigust, ilmselt loodab May sel teel vähendada šotlaste soovi kuningriigist lahku lüüa.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles