Porošenko andis korralduse peatada tulistamine Donbassis 1. aprillist (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukrainian President, Petro Poroshenko, participates in a discussion during the Munich Security Conference 2017 in Munich, Germany, Friday, Feb. 17, 2017. The Munich Security Conference takes place from 17 to 19 February 2017. (Matthias Balk/dpa via AP)
Ukrainian President, Petro Poroshenko, participates in a discussion during the Munich Security Conference 2017 in Munich, Germany, Friday, Feb. 17, 2017. The Munich Security Conference takes place from 17 to 19 February 2017. (Matthias Balk/dpa via AP) Foto: Matthias Balk/AP

Ukraina president Petro Porošenko ütles neljapäeval, et andis riigi relvajõudude kindralstaabile ja kaitseministeeriumile korralduse peatada tulistamine Donbassis alates 1. aprillist.

Edastasin kõik vajalikud korraldused kindralstaabile ja kaitseministrile, ütles riigipea vastuseks Interfaxi küsimusele, kas Ukraina sõjavägi on valmis rakendama Minski leppeid.

Porošenko rõhutas, et just Ukraina pool tegi ettepaneku peatada tulistamine 1. aprillist. Sellega näitab Ukraina tema sõnul, et Venemaa süüdistused justkui Ukraina ei ole valmis rahuks, on alusetud.

«Otse vastupidi, oleme kõik kolm aastat järjepanu mitte ainult deklareerinud, vaid ka tõestanud, et Ukraina pool on selle poolt, et tagada relvarahu, vene sõdurite väljaviimine, Ukraina-Vene piiri kontrollimatute alade kontrolli alla saamine ja Ukraina suveräänsuse taastamine okupeeritud Donbassis ja Krimmis,» sõnas riigipea Maltal.

Porošenko kohtus Maltal Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tuskiga, et arutada olukorda Donbassis, Euroopa Liidu sanktsioone Venemaale ning Ukraina ja ELi suhteid.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles