Iraagis sai USA õhulöögis surma Islamiriigi propagandaülem

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ibrahim Al-Ansari tapnud liitlaste õhulöök leidis aset 25. märtsil.
Ibrahim Al-Ansari tapnud liitlaste õhulöök leidis aset 25. märtsil. Foto: PETTY OFFICER 3RD J. ALEXANDER D/AFP

USA juhitud liitlaste õhulöögis sai Iraagis surma sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) propagandaülem Ibrahim Al-Ansari ja neli tema kaastöötajat, teatas neljapäeval koalitsiooni eestkõneleja kolonel Joseph Scrocca.

Scrocca sõnul leidis kõnealune õhurünnak aset 25. märtsil riigi lääneosas asuvas Al-Qaimi linnas.

"Ansari oli Islamiriigi juhtivliige, kes juhtis muu hulgas uute võitlejate värbamist ja kutsus moslemeid üles terrorirünnakutele lääneriikides," ütles Scrocca ajakirjanikele.

"Hävitati Islamiriigi multimeediaspetsialistide rühm eesotsas propagandaülem Ansariga. Tema propagandategevuse hulka kuulus muu hulgas laste ajupesu, et need harjuksid varakult Islamiriigi metsikustega," kinnitas üks teine USA kaitseministeeriumi ametnik, kes soovis tundmatuks jääda.

Al-Qaimi linn asub Eufrati orus Süüria piiri ääres.

Pentagoni hinnangul võib Eufrati org saada Islamiriigi viimaseks tugipunktiks pärast Iraagis asuva Mosuli ja Süürias paikneva Raqqa langemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles