USA senaator: Venemaa on sekkunud Prantsusmaa presidendivalimistesse (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin ja Prantsuse presidendikandidaat Marine Le Pen.
Vene president Vladimir Putin ja Prantsuse presidendikandidaat Marine Le Pen. Foto: MIKHAIL KLIMENTJEV/AP/Scanpix

USA senati luurekomitee vabariiklasest esimehe Richard Burri sõnul on Venemaa sekkunud Prantsusmaa presidendivalimistesse.

Richard Burr. Foto: Ron Sachs/SIPA/Scanpix
Richard Burr. Foto: Ron Sachs/SIPA/Scanpix Foto: Ron Sachs/SIPA/Ron Sachs/SIPA

Venemaa rolli Ühendriikide sügiseste presidendivalimiste juures uuriv Burr ütles üleeile, et Venemaa on näidanud selget tahet ja võimekust häirida lääneriikides toimuvaid demokraatlikke valimisi.

Lisaks Prantsusmaale hoiatas Burr ja Saksamaad, kus tänavu sügisel toimuvad parlamendivalimised. Senaator kirjeldas Venemaad tasakaalu häirijana, kellel on võimekus kallutada valimistulemus endale sobiva kandidaadi kasuks. Burri sõnul on Ühendriikidel kohustus ülejäänud riike sellest teavitada.

Sel nädalal Moskvas Prantsusmaa Rahvusrinde kandidaadi Marine Le Peniga kohtunud Venemaa president Vladimir Putin kinnitab, et Venemaa ei sekku Prantsusmaa poliitikasse.

Samas on Prantsusmaa presidendiks pürgiva Emmanuel Macroni meeskond süüdistanud Venemaad Macroni kohta valeteadete levitamises tema valimiskampaania nurjamiseks.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles