Saksa populiste lõhestavad sisekriis ja sulav toetus (4)

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AfD kaasesimees Frauke Perty möödunud nädalal Saarimaal.
AfD kaasesimees Frauke Perty möödunud nädalal Saarimaal. Foto: Foto: imago/Becker&Bredel/Scanpix

Saksa populistliku erakonna Alternatiiv Saksamaale (AfD) sees on käinud juba mõnda aega tõsine võimuvõitlus, kuid nüüd on konflikt veelgi teravamaks muutunud, sest üleriigilised küsitlused näitavad partei toetuse langemist valijate seas.

Möödunud nädala lõpul toimusid Saarimaal kohalikud valimised ning kuigi AfD pääses liidumaa parlamenti, jõudsid nad sinna aasta madalaima tulemusega – nende poolt andis hääle kõigest 6,2 protsenti valimas käinutest. Üldvalimisteni on pool aastat aega, kuid AfD pole suutnud endale esinumbrit valida. Ka vihjas erakonna senine kaasesimees Frauke Petry sel nädalal, et võib poliitikast üldse loobuda.

«Ei poliitika üldisemalt ega AfD ole mu ainsad valikud,» teatas viiendat last ootav Petry väljaandele Tagesspiegel antud usutluses ja lisas, et aeg-ajalt tasub elu üle järele mõelda ja kohaneda.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles