Putin kohtuks Trumpiga Soomes, kuid... (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene presidenti Vladimir Putinit ja Ühendriikide riigipead Donald Trumpi suudlemas kujutav grafiti Leedu pealinnas Vilniuses.
Vene presidenti Vladimir Putinit ja Ühendriikide riigipead Donald Trumpi suudlemas kujutav grafiti Leedu pealinnas Vilniuses. Foto: MINDAUGAS KULBIS/AP/Scanpix

...Soome presidendi Sauli Niinistö sõnul pole kokkulepet, et Vene president Vladimir Putin ja USA riigipea Donald Trump võiksid Soomes kohtuda.

Soome on kaalunud võimalust korraldada Arktika Nõukogu eesistumise ajal tippkohtumine, millest võtaksid osa ka Putin ja Trump. Soome kaheaastane eesistumisaeg nõukogus algab tänavu mais.

Eile osales Niinistö koos Putiniga Arhangelskis toimunud rahvusvahelisel Arktika-foorumil, kus Putin ütles muu hulgas, et kohtumine Trumpiga Soomes oleks hea idee.

Niinistö ütles, et seoses algava eesistumisega on arutatud teiste liikmesriikidega nõukogu tippkohtumise korraldamist, kuid milleski pole veel kokku lepitud.

Lisaks Soomele, Ühendriikidele ja Venemaale kuuluvad nõukokku veel ka Kanada, Taani, Island, Norra ja Rootsi ning veel 12 vaatlejariiki.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles