Rootsi kaitseminister: Rootsi tehtud sammud mõjutavad otseselt Balti riike (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi armee soomustransportöörid ja sõdurid mullu septembris Gotlandil.
Rootsi armee soomustransportöörid ja sõdurid mullu septembris Gotlandil. Foto: Soren Andersson/TT/Reuters/SCANPIX

Rootsi saab ka NATOsse mitte kuuludes teha alliansiga koostööd, teatas Rootsi kaitseminister Peter Hultqvist täna Lätit külastades.

Hultqvisti sõnul võtab Rootsi suurema vastutuse Läänemere regioonis. «Minu hinnangul teeb Rootsi palju, mis otseselt mõjutab Balti riike, kuna me paikneme lähestikku,» ütles minister.

Rootsi on teinud suuri sõjalisi investeeringuid Gotlandi saarel, mis on oluline terve Balti regiooni jaoks, selgitas Hultqvist. «Gotland on sõjastrateegiliselt selles Euroopa osas väga oluline. Seetõttu on oluline osaleda ühistel sõjaväeõppustel Läti armeega.»

Samuti on regiooni julgeoleku tagamiseks väga oluline küberjulgeolekuga tegelemine, ütles ta.

«Meil on ühised huvid - pikaajaline stabiilsus ja rahu. Selle saavutamiseks peame õppima, kuidas tulla toime kriisidega. Rootsi jääb väljapoole NATOt, kuid meie koostöö NATOga jätkub praegusel kujul. Me oleme tänulikud võimaluse eest osaleda nendel ühisõppustel, jagada informatsiooni ja arendada meie relvajõudude võimekust,» ütles Hultqvist.

«Me peame kohanema olemasoleva olukorraga ja olemasolev olukord on Krimmi poolsaar, Ida-Ukraina, mitmed õppused ja luure. See on uus julgeolekuolukord, millega meil tuleb toime tulla. Seega on Rootsi parlament otsustanud suurendada riigi sõjavõimekust ja investeeringuid,» lisas kaitseminister.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles