Fotod: Colombias nõudsid äkktulvad ja mudavoolud 154 inimelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Colombia lõunaosas on äkktulvades ja mudavooludes surma saanud 154 inimest, vigastatuid on 400 ja ligi 220 inimest on kadunud, teatasid võimud.

Äkktulv ja mudavoolud tabasid Ecuadori piiri ääres asuvat Mocoa linna, tappes inimesi une pealt ja hävitades maju, sildu, sõidukeid ja puid. Tulva vallandasid päevi kestnud paduvihmade tõttu üle kallaste tõusnud Mocoa jõgi ja selle lisajõed.

Colombia riikliku katastroofiagentuuri esindaja Carlos Iván Márquez ütles, et jõed tõusid üle kallaste kesköö paiku ja sellele järgnes mudalaviin, mis tabas pahaaimamatuid elanikke ootamatult laupäeva esimestel tundidel.

Katastroofipiirkonda isiklikult päästetöid juhtima saabunud president Juan Manuel Santose sõnul on hukkunud rohkem kui 150 inimest.

«Ma sain just kinnituse, et surma on saanud 154 inimest ja me ei tea veel, kui palju see võib kasvada,» ütles Santos.

Punase Risti päästeametnik Cesar Urena hoiatas samuti ohvrite arvu tõusu eest, sest 220 inimest on endiselt kadunud. Urena sõnul tõuseb ohvrite arv kiiresti, sest tegemist on «suuremahulise katastroofiga».

Putumayo departemangu kuberner Sorrel Aroco nimetas juhtunut piirkonna jaoks «seninägematuks tragöödiaks».

«Sajad perekonnad on endiselt kadunud ning terved linnajaod on minema pühitud,» ütles Aroco raadiojaamale W Radio.

Santos lubas, et valitsus tagab tragöödia ohvrite abistamise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles