Galerii: Rootsis juhtus raske bussiõnnetus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rootsi keskosas Härjedalenis juhtus täna hommikul raske bussiõnnetus, surma on saanud kolm inimest.

Päästeametnike teatel oli bussis õnnetuse hetkel 59 inimest – 52 kooliõpilast, kuus täiskasvanut ja bussijuht. Päästeameti esindaja Peter Nystedt ütles ajalehele Aftonbladet, et kannatanute hulgas on nii raskelt kui kergemalt vigastatuid. Ametnikud ütlesid, et esialgsetel andmetel hukkus kolm inimest, kuus inimest sai raskelt ja 19 kergemalt vigastada.

Õpilased olid pärit Lääne-Rootsist Skenest ja nad käivad kaheksandas klassis. Umbes 14-aastased koolilapsed naadis suusaretkelt ja olid õnnetuse hetkel unes. Tunnistajate sõnul võis näha õnnetuspaigal rohkelt nutvaid teismelisi. 

«Vigastusi on väga erisuguseid,» rääkis Expressenile päästeameti kõneisik Peter Nystedt. «Murtud käed, murtud kondid, peavigastused, verejooksud, šokk,» loetles ta. Päästjad panid sündmuskohta üles meditsiinitelgi. 

Õnnetus juhtus hommikul kella 8 paiku. Buss sõitis teelt välja ja läks ümber, teatas Aftonbladet. Õnnetus juhtus E45 kiirteel ja liiklus sellel on mõlemas suunas seisatud, tekkinud on pikad autode read. Ummikud raskendavad ka päästemeeskondade kohalejõudmist. 

Avarii põhjused on ebaselged. Nystedi sõnul ei ole ühtegi silmnähtavat põhjust – tee oli puhas ja ilm selge, polnud ka jääd ega lund. 

Sündmuspaigale on saadetud mitu kiirabiautot ja päästekopterid. Kannatanud toimetatakse kolme haiglasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles