Galerii: politsei pidas Moskvas kinni kümneid meeleavaldajaid (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene politsei pidas pühapäeval Moskva kesklinnas kinni 29 opositsiooni meeleavaldajat; nädala eest oli juhtiva Kremli-kriitiku Aleksei Navalnõi korraldatud protestiaktsioonil kinni võetud sadu inimesi.

«Kakskümmend üheksa inimest peeti kinni avaliku korra rikkumise eest,» lausus linna politsei pressiteenistus.

Teiste seas oli ka 16-aastane Pavel Djatlov, kellest sai möödunud nädalal noorte protesti sümbol, kui teda pildistati laternaposti otsa ronimas. Ka siis peeti ta kinni.

Veebisaidi OVD Info andmeil on politsei kinni pidanud vähemalt 32 inimest, teiste seas neli alaealist. OVD Info nimetab end sõltumatuks inimõiguste meediaprojektiks, mis jälgib poliitilist tagakiusamist Venemaal.

Saidi andmeil võttis politsei siseministeeriumi hoone juures kinni seal piketeerinud opositsiooniaktivistid Ildar Dadini ja Sergei Ožitši.

Navalnõi, kes allumatuse pärast politseile on 15 päevaks trellide taha pandud, distantseeris end viimasest üritusest.

«Ta ei tea sellest absoluutselt midagi,» kirjutas Twitteris tema pressiesindaja Kira Jarmõš.

Navalnõi korraldas läinud pühapäeval mitmes Venemaa linnas meeleavaldusi, milleks kohalikud võimud ei olnud luba andnud. Suurimal neist Moskvas peeti politsei andmeil kinni 500 inimest, OVD Info teatas pea tuhandest kinnipeetust.

Opositsiooni poolehoidjad alustasid rahumeelset marssi Tverskaja tänavalt linna metroojaama Tsentralnaja suunas kell 12.30. Üritust koordineeriti sotsiaalmeedias.

Meeleavaldajaile saadeti kiiresti vastu märulivarustuses politsei.

Politsei tugevdas Moskva kesklinnas juba varem julgeolekumeetmeid, kui internetti olid ilmunud üleskutsed muu hulgas ka Punasel väljakul meelt avaldada.

Maneeži väljak suleti tõketega ja Punase väljaku sissepääsude juurde paigaldati metallidetektorid.

Ajakirjanikud nägid Punasel väljakul siiski vaid käputäit aktiviste, kellest mõned avaldasid toetust president Vladimir Putinile. OVD Info andmeil peeti seal kinni kokku 11 inimest.

Interfaxi andmeil kogunes sadu inimesi võimude sanktsioneeritud opositsiooni meeleavaldusele suures Siberi linnas Novosibirskis.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles