Mehhiko ajaleht lõpetas vägivalla kartuses ilmumise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kriminalistid töötavad Mehhiko ajakirjaniku Miroslava Breachi mõrvapaigas.
Kriminalistid töötavad Mehhiko ajakirjaniku Miroslava Breachi mõrvapaigas. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Mehhiko narkovägivallast vaevatud piirilinnas Juarezis lõpetas ilmumise ajaleht Norte, mis tõi põhjuseks turvalisuse puudumise.

Norte tegevjuht Oscar Cantu Murguia informeeris lugejaid hüvastijätuartikliga, milles tõi välja viimasel ajal riigis aset leidnud ajakirjanike tapmised.

Chihuahuas äsja tapetud ajakirjanik Miroslava Breach töötas ajalehele La Jornada, kuid tegi kaastööd ka Nortele. Breach oli juba kolmas märtsikuus tapetud ajakirjanik Mehhikos.

Inimesed leinavad hiljuti tapetud ajakirjanikku Miroslava Breachi. Foto: Eduardo Verdugo/AP/Scanpix
Inimesed leinavad hiljuti tapetud ajakirjanikku Miroslava Breachi. Foto: Eduardo Verdugo/AP/Scanpix Foto: Eduardo Verdugo/AP

Cantu kirjutas, et pole valmis kaotama rohkem oma kolleege ja lõpetab seepärast ajalehe väljaandmise.

Mehhikos lasti paar nädalat tagasi maha ajakirjanik Ricardo Monlui Cabrera, kui mees oli parajasti naise ja pojaga lahkumas ühest Yanga linna restoranist.  Monlui töötas Veracruzi osariigis ilmuva ärilehe El Politico poliitika- ja majandustoimetaja.

Mehhiko ajakirjanik hoiab käes paar nädalat tagasi tapetud ajakirjaniku Ricardo Monlui fotot. Foto: IVAN SANCHEZ/AFP/Scanpix
Mehhiko ajakirjanik hoiab käes paar nädalat tagasi tapetud ajakirjaniku Ricardo Monlui fotot. Foto: IVAN SANCHEZ/AFP/Scanpix Foto: IVAN SANCHEZ/AFP

Mehhiko on ajakirjanike jaoks maailma kõige ohtlikumate riikide esirinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles