Video: Atlandi ookeani lõunaosas kadus Lõuna-Korea kaubalaev Stellar Daisy (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TIM WIMBORNE/REUTERS/SCANPIX

BBC teatel uppus Atlandi ookeani lõunaosas Lõuna-Korea alus, Very Large Ore Carrier (VLOC) ehk väga suur maagiveolaev ning päästjate sõnul ei ole tõenäoline, et lisaks kahele pääsenule rohkem ellujäänuid leitakse.

Stellar Daisy nime kandnud laev sattus õnnetusse ja uppus möödunud reedel,  Uruguay päästelaevad ja helikopterid leidsid tõenäolisest õnnetuspaigast kütusejääke, laevaosi ja mõned tühjad päästepaadid.

Lõuna-Korea võimude teatel koosnes selle laeva meeskond 24 liikmest, lisaks lõunakorealastele kuulusid meeskonda ka filipiinlased.

Uruguay mereväe vetelpäästeüksuse andmetel võis laev uppuda Uruguay rannikust umbes 3700 kilomeetri kaugusel. Mereväe pressiesindaja Gaston Jaunsolo teatel on sellise suure aluse uppumisel meeskonnaliikmetel vähe šansse ellu jääda.

Firma Polaris Shipping maagiveolaev seilas Marshalli saarte lipu all, tarsnportides 260 000 tonni rauamaaki Brasiiliast Hiinasse.

Viimane teade selle laeva meeskonnalt saadi möödunud reedel, kui tüürimehed kontakteerusid emafirmaga ja teatasid, et on probleeme.

Uruguay mereväe andmetel või suur laev mingitel asjaoludel kaheks murduda ja selle tagajärjel uppuda, kuid aluse õnnetusse sattumise asjaolud ei ole veel teada. Kaks päästetud meremeest on Filipiinide kodakondsusega.

Lisaks Uruguay mereväele ja rannavalvele osalesid laeva ja meeskonna otsingutes Brasiilia ja Argentina päästjad ning laevafirma Polaris Shipping päästealused. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles