Meedia: Putini nn otseliin lükatakse tänavu edasi (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin
Venemaa president Vladimir Putin Foto: Alexei Druzhinin/Alexei Druzhinin/TASS/Scanpix

Vene presidendi nn otseliin rahvaga, mille edasilükkamisest teatas tema pressisekretär Dmitri Peskov, võib aset leida juunis, edastas ajaleht Kommersant täna viitega presidendi kantseleile lähedasele kahele allikale.

Allikad märkisid, et tõenäoliselt toimub otseliin juunis ja seotakse mõne pühaga – Venemaa päevaga 12. juunil või lastekaitsepäevaga 1. juunil.

20. märtsil ütles Peskov, et tavapäraselt aprillis toimunud otseliin lükatakse edasi. «See ilmselt toimub tänavu pisut hiljem. Tavaliselt teeme seda aprillis, tänavu hiljem, kuid enne augustit,» ütles Peskov.

Peskov selgitas otseliini edasilükkamist presidendi hõivatusega. «See on lihtsalt seotud presidendi ajakavaga, et see talle mugavam oleks,» lisas ta.

USA julgeolekumõttekoja Stratfori värske analüüsi järgi näitab Putin Venemaal toimuvate protestide taustal muremärke, mille üheks väljenduseks on ka pressikonverentsi edasilükkamine. «Tavaliselt on selle sündmuse üks eesmärk näidata avalikkuse ja rahva toetust presidendile,» seisab analüüsis.

Ka tegi Putin 30. märtsil pärast pikaajalist vaikimist lõpuks kurjakuulutava märkuse protestide kohta ja võrdles neid Euromaidani protestiga Ukrainas ja araabia kevadega.

Stratfori analüüsi järgi võib asi olla ka selles, et Kreml on kursis sotsiaalmeedias levivate kuuldustega, et selle kuu lõpul tahetakse protest korraldada Putini enda vastu. «Siiski on Putin otsustanud riskida ja mitte protestijate muredega tegeleda,» kirjutab mõttekoda.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles