Ecuadori valimised võitis Lenin

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lenin Moreno koos Ecuadori praeguse presidendi Rafael Correa'ga valimistel saavutatud võitu tähistamas.
Lenin Moreno koos Ecuadori praeguse presidendi Rafael Correa'ga valimistel saavutatud võitu tähistamas. Foto: Mariana Bazo / Reuters / Scanpix

Lõuna-Ameerikas Ecuadoris peeti pühapäeval pingelised presidendivalimised, esialgsetel tulemustel võitis need paariprotsendilise edumaaga vasakpoolne kandidaat Lenin Moreno. 

Häälte lugemisega jõuti Ecuadoris valdavalt lõpule kohaliku aja järgi poole üheksaks õhtul (Eesti aja järgi pool viis esmaspäeva hommikul). Esialgsetel andmetel oli tol hetkel Moreno edumaa konservatiivist vastaskandidaadi Guillermo Lasso ees vaid paar protsendipunkti. See teda aga ei heidutanud ja vasakpoolse Isamaaliidu kandidaat kuulutas ennast riigi pealinnas Quitos presidendiks.

Ecuadori riikliku valimiskomisjoni andmetel oli Moreno poolt hääletanud 51,1 protsenti valijaist. Lasso sai 48,9 protsenti häältest. Moreno teate ajaks oli loetud 96,22 protsenti häältest. Valimisi jälginud rahvusvahelise sõltumatu vabaühenduse arvates oli põhimõtteliselt tegu hoopis viigiga, vahendab CNN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles