Lenini võit on hea uudis Assange’ile

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange ja tema taga lehviv Ecuadori lipp.
Julian Assange ja tema taga lehviv Ecuadori lipp. Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/PA Images/Scanpix

Ecuadoris presidendivalimised võitnud Lenin Moreno edu on hea uudis Suurbritannias Londonis Ecuadori saatkonnas juba viiendat aastat redutavale Wikileaksi asutajale Julian Assange’ile. 

Valimistele eelnenud kampaania ajal lubas Moreno vastaskandidaat Guillermo Lasso võidu korral 30 päeva jooksul 45-aastase Assange’i saatkonnast minema toimetada. Moreno aga on vihjanud, et tema valitsus on valmis Wikileaksi asutajat edaspidigi varjama, kirjutatakse CNNis.

Lasso ütles ühes hiljutises intervjuus Miami Heraldile, et hakkab võidu korral tegema koostööd eri riikide valitsustega, et leida Assange’ile varjupaik mõnes teises saatkonnas. «Palume härra Assange’il väga viisakalt meie saatkonnast lahkuda. See on täielikus kooskõlas rahvusvaheliste konventsioonide ja protokollidega,» ütles Lasso. «Lubame teha kõik vajaliku, et teda hakkaks varjama mõne muu riigi saatkond.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles