Erdoğan lubas terroristidele üllatusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğan.
Recep Tayyip Erdoğan. Foto: Lefteris Pitarakis/AP/Scanpix

Türgi plaanib kevadeks uusi operatsioone terrorirühmituste vastu, ütles eile president Recep Tayyip Erdoğan.

Türgi teatas eelmisel nädalal operatsiooni Eufrati Kilp lõpuleviimisest Süürias. Kampaania algas augustis ja selle eesmärk oli tõrjuda terroristlik Islamiriik (ISIS)  ja kurdi rahvakaitseüksused (YPG) välja Süüria põhjaosa aladelt Türgi piiri ääres.

Erdoğan ütles eile, et see ei tähenda mingil juhul Ankara piiriüleste operatsioonide lõppu. «Operatsiooni Eufrati Kilp esimene faas on läbi. Tuleb lisa,» ütles president Musta mere ääres Trabzoni piirkonnas.

Erdoğani sõnul ootavad ISISt ja teisi rühmitisi  «väga toredad üllatused».

«Järgmised kuud kujunevad Jumala loal Türgi rahva jaoks kevadeks ning terroristidele mustaks talveks,» ütles president.

Türgi ja USA ühisest operatsioonist ISISe Süüria niinimetatud pealinna Raqqa vastu ei saa ilmselt asja Washingtoni toetuse tõttu YPGle, kellega ühisoperatsioonil osalemise Ankara on välistanud.

Analüütikute sõnul ähvardab Türgit kõrvaltvaatajaks jäämine ajal, kui Süüria sõda siseneb uude faasi ning kurdi võitlejatega teevad koostööd nii Ühendriigid kui ka Venemaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles