Leedu luure: Venemaa suudaks Baltimaid rünnata 24 tunniga (17)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjalaev Kalinigradi juures Läänemerel 2013. aastal Vene-Valgevene ühisõppuste ajal.
Vene sõjalaev Kalinigradi juures Läänemerel 2013. aastal Vene-Valgevene ühisõppuste ajal. Foto: © RIA Novosti / Reuters/REUTERS/Scanpix

Venemaa suudab nüüd ööpäevase ettevalmistusajaga Baltimaid rünnata, teatas eile Leedu luureteenistus oma raportis.

Luureteenistus teatas iga-aastases ohuraportis, et Venemaa on tõhustanud oma Kaliningradis olevat sõjaväge- ja varustust, vähendades rünnaku alustamiseks kuluvat aega, vahendas eile Reuters.

Venemaa võimekuse kasvatamine on kaasanud hävituslennukid Su-30 ja raketisüsteemid, mis suudavad peaaegu igal pool Läänemerel olevaid sihtmärke tabada.

«Tegemist on märguandega NATO-le, et otsustuskiirust tuleb tõsta,» rääkis reporteritele Leedu kaitseminister Raimundas Karoblis. «NATO reageerimiskiirus pole selline, nagu me tahaks, et see oleks.»

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskovi sõnul on mure näol tegu Vene-vastaste meeleoludega. «See on täielik russofoobia, käimas on hüsteeriline russofoobia, teatas Peskov. Moskva on alati toetanud Baltimaadega häid suhteid,» lisas ta.

Sel aastal paigutab NATO igasse Balti riiki ja Poolasse juurde umbes tuhat sõdurit.

Kommentaarid (17)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles