Video: Ameerika juudid ründavad palestiinlaste meeleavaldust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juudi Kaitseliiga toetaja sündmuspaigal.
Juudi Kaitseliiga toetaja sündmuspaigal. Foto: ANDREW BIRAJ/AFP/Scanpix

Sotsiaalmeedias levib video sellest, kuidas möödunud nädalal Ameerika Ühendriikides peetud palestiinlaste protestimarss muutub vägivaldseks – üritust ründavad äärmusparempoolse juudiorganisatsiooni Juudi Kaitseliiga liikmed.

Pealinnas Washingtonis peetud protest toimus samal ajal toimunud Ameerika-Iisraeli Avalike Asjade Komitee (AIPAC) aastakonverentsi lähedal. AIPACi näol on tegemist võimsa Iisraeli-meelse lobiorganisatsiooniga.

Videost on näha, kuidas ründajad suruvad maha Kamal Nayfehi nimelise professori. Seejärel asub rühm mehi teda jalgade ja kätega peksma. «Nägin nende silmis vihkamist,» lausus hiljem Nayfeh. «Ma poleks kunagi oodanud, et langen Ameerika Ühendriikides sellise vägivalla ohvriks.»

Juudi Kaitseliiga loodi aastal 1968 ning selle ametlikuks eesmärgiks on kaitsta juute ükskõik mis vahendeid kasutades antisemitismi eest. Aastal 2001 klassifitseeris Föderaalne Juurdlusbüroo FBI selle ametlikult parempoolseks äärmusgrupeeringuks.

Vaata allpool videot jõhkrast rünnakust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles