Helsingis üritasid meelavaldajad tungida siseministeeriumi hoonesse (9)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei.
Soome politsei. Foto: SCANPIX

Helsingis üritasid meeleavaldajad täna pärastlõunal tungida siseministeeriumi hoonesse, Soome politsei teatel on olukord kontrolli all.

Soome politsei teatas Twitteris, et siseministeeriumi hoone ette kogunes sadakond meeleavaldajat, kellest paarkümmend üritas tungida hoonesse sisse.

Politsei kinnitusel on olukord kontrolli all. Kedagi ei ole juhtunuga seoses kinni võetud.

Soome politsei teatel kogunes siseministeeriumi juurde osa keskpäeval Helsingi kesklinnas toimunud meeleavaldusest osavõtnuid.

Täna keskpäeval algas Helsingis Kansalaistori väljakul meeleavaldus põgenike kodumaale saatmise vastu. Meeleavaldust hakati organiseerima pärast seda, kui sai teatavaks, et Soome saadab kümmekond Afganistani varjupaigataotlejat kodumaale tagasi. Soome meedia teatel osales sellel meeleavaldusel üle tuhande inimese.

Helsingin Sanomate teatel ajendas meeleavalduse inimeste seas liikuma hakanud valeinfo, justkui oleks esmaspäeva õhtul lennukiga Afganistani tagasi saadetud varjupaigataotlejate seas olnud lapsi ja rasedaid naisi. Helsingin Sanomate korrespondent oli täna Kabulis lennukil vastas ja veendus ise, et kõik kümmekond tagasisaadetut on täisealised.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles