Porošenko võttis tööle endise Vene peaministri tütre (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina passi sai Maria Gaidar 2015. aasta kevadel.
Ukraina passi sai Maria Gaidar 2015. aasta kevadel. Foto: Mikhail Markiv / RIA Novosti / Scanpix

Ukraina president võttis oma nõunikuna tööle endise Vene poliitiku ja poliitaktivisti Maria Gaidari, selgub täna tema kodulehele postitatud dekreedist.

Ukraina kodanikuks sai Maria Gaidar 2015. aasta kevadel. Lisaks on tal ka Venemaa ja Iisraeli kodakondsused. 2015. aasta juulist 2016. aasta maini oli ta Odessa piirkonna asekuberner toonase kuberneri Mihheil Saakašvili alluvuses. Pani aga ameti maha, kui pääses Odessa piirkonna parlamenti Petro Porošenko Bloki saadikuna.

Venemaal oli Gaidar varem pidanud Kirovi piirkonna asekuberneri ja Moskva sotsiaalküsimuste aselinnapea nõuniku ametit. 2013. aastal Moskva linnavalitsuse ametikohalt lahkudes asutas Gaidar oma organisatsiooni Sotsialnõi Zapros.

34-aastane Gaidar on Boriss Jeltsini aegse reformimeelse Vene peaministri Jegor Gaidari tütar. Tema isapoolne vanaisa oli Nõukogude admiral Timur Gaidar, vanavanaisade seas on aga koguni kaks tuntud vene kirjanikku – Arkadi Gaidar ja Pavel Bažov.

Kultuuritegelasena kuulus on ka Maria Gaidari kolmandast eluaastast kasvatanud kasuisa – ulmekirjanik Arkadi Strugatski.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles