Taiwan ehitab kaheksa uut allveelaeva (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taiwani allveelaevad mereväebaasis.
Taiwani allveelaevad mereväebaasis. Foto: TYRONE SIU/REUTERS/Scanpix

Taiwan teatas Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi ja Hiina riigijuhi Xi Jinpingi kohtumise eel, et kavatseb endale nullist ehitada kaheksa allveelaeva – lisaks neljale olemasolevale, mis on ostetud välismaalt.

Taiwan pole mitte kunagi varem ise allveelaevu ehitanud ja olemasolevat alused on juba vananenud. Neist kaks on pärit Hollandist ja kaks Ameerikast, viimased pärinevad ilmasõja ajast.

Uued laevad hakkavad töötama diislijõul. Eelmisel kuul ütles laevastikku inspekteeriv president Tsai Ing-wen, et kaitsekulusid tuleb tõsta. «Allveevõitluse võimekuse tõstmine on Taiwani kaitseks hädavajalik,» lausus ta.

Peking peab Taiwani endiselt osaks oma territooriumist. Varem on Taiwan ostnud relvastust peamiselt Ameerikast, kuid Hiina surve mõjul muutunud tingimustes jõudis Taipei ilmselt järeldusele, et lihtsam on allveelaevad ise valmis ehitada. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles